Bed lekker laten luchten

Iedereen zweet als ie slaapt. Een liter vocht per nacht. In combinatie met lichaamswarmte en huidcellen creëer je daarmee de perfecte leefomstandigheden voor huisstofmijt. Daarom is het goed om je bed lekker te laten luchten. De mijten raken hun warme, donkere, vochtige omgeving kwijt en gaan hierdoor dood of zoeken een ander plekje. En zo zorg jij voor een fris bedje weer als je er s’avonds in duik.

Hoort het bed opmaken bij jouw dagelijkse routine om goed je dag te kunnen starten, verander deze routine dan door netjes je lakens of dekbed terug te slaan of zelfs nog beter uit te laten hangen over bijvoorbeeld de trapleuning. 

Je bed elke dag laten luchten is op den duur niet voldoende voor de hygiëne. Hieronder vind je nog meer tips om de hygiëne op de slaapkamer hoog te houden en een goede nachtrust te bevorderen: 

  • Stof elke week je slaapkamer en stofzuig en dweil de vloer. (Heb je een boxspring, neem dan gelijk het hoofd- en voetbord mee met stofzuigen). 
  • Het beste is om dag én nacht een raam open te hebben op je slaapkamer. En laat je verwarming op je slaapkamer s’nachts uit. 
  • Was je beddengoed minstens 1x in de week. 
  • Was je kussens en dekbed minstens 1x in de 3 maanden. De meeste kussens en dekbedden kunnen gewoon gewassen worden op 60 graden. Doe dekbedden na het wassen met tennisballen in de droger. Zo worden ze weer luchtig. 
  • Vergeet ook niet je matras. Stofzuig deze regelmatig. En keer en draai minstens elke 2 weken je matras. Niet alleen goed voor de hygiëne maar zo zal je matras langer meegaan. 
  • Zet planten op je slaapkamer. Ze stralen rust en kalmte uit en hebben veel voordelen voor je gezondheid.  

Hoe opgeruimder en schoner je slaapkamer is, hoe beter je zal slapen.

Slaap lekker iedereen! 💛

Dit ziet er lekker mooi uit!
Maar dit is hygiënisch beter! Lekker laten luchten 👍🏻
Leuk artikel? Deel deze op Facebook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *