Vakantievertrek-tips

Als je terug komt van vakantie is het lekker om in de ontspannen sfeer te kunnen blijven. Het is namelijk heerlijk om thuis te komen in een schoon huis. Daarom hier 5 tips die daarbij kunnen helpen.  

  1. Maak schoon voor het oog. Het complete huis aan kant hebben voor vertrek is wat te veel van t goeie. We willen natuurlijk niet al helemaal opgebrand op vakantie gaan. Maak daarom schoon voor het oog. Ruim de eettafel en het aanrecht op. Verschoon je bed, schudt de kussens van je bank wat op, maak de gordijnen open en haal nog even de wc-borstel door het toilet. 
  2. Plan van te voren. Ga niet alles bewaren voor de dag van vertrek. Maak een planning om verschillende taken een paar dagen van te voren gedaan te hebben. 
  3. Last-minute taken. Sommigen dingen kun je het beste voor het allerlaatst bewaren. Stofzuig (en dweil) voordat je vertrekt, gooi alle vuilniszakken weg en kijk nog even je koelkast en fruitschaal na. 
  4. Regel oppas. Als je langere tijd van huis bent is het fijn om daarover je buren in te lichten zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. En heb je planten of dieren? Vraag daarvoor op tijd hulp zodat ze verzorgd worden terwijl jij weg bent. Dan kunnen ze er ook gelijk voor zorgen dat je post uit de brievenbus wordt gehaald. 
  5. Checklist. Voordat je de deur dicht trekt en echt vertrokken bent, loop dan nog even deze lijst na:                   • zet alle elektrische apparatuur op stand-by of trek de stekker eruit.           • doe het gasfornuis uit of sluit t gas af.                                                            
     • laat geen natte was in je wasmachine achter.                                          • sluit al je deuren en ramen. Laat ventilatieroosters open. En als je een alarm heb, zet deze aan. 

En dan, fijne vakantie!

Leuk artikel? Deel deze op Facebook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *