Vergeten plekjes

Iedereen houdt van een schoon huis. Maar tijdens een schoonmaakronde kunnen we toch wel eens plekjes vergeten schoon te maken. Daarom hieronder een lijstje van 10 ‘vergeten plekjes’ zodat we deze niet meer vergeten:

  1. Stofzuigermond 

Alles netjes gestofzuigd? Vergeet dan niet om de mond van de stofzuiger ook even schoon te maken want in de borstel blijft vaak een hoop vuil achter.

2. Trapleuning

De traptreden vergeten we niet gauw. Maar de leuningen die we juist vast hebben moeten we juist niet vergeten. En als je een grote poetsbeurt houdt, neem dan ook een keer de spijlen mee. 

3. De bladeren van kamerplanten 🌿

Gewoon even onder de douche zetten en het stof van de bladeren is er weer van af. En tegelijk heeft je plant weer vocht gekregen.  👍🏻

4. Toetsenbord ⌨️ en muis 🐭 

Tip: Eet niet bij je computer 😉. Maar neem deze ook wekelijks af met een licht vochtig doekje.

5. Pennen 🖊 

Waar we vaak helemaal niet bij stil staan maar maak ook geregeld de pen schoon waarmee je werkt. Vooral als je de neiging hebt om de pen even in je mond te stoppen ✍🏻

6. Afstandsbediening en Telefoon 📱 

Zo ook de afstandsbediening en je telefoon. Deze gebruiken we dagelijks dus het is niet verkeerd om even dagelijks je telefoon met een doekje af te doen. Haal ook geregeld je hoesje eraf om deze ook goed schoon te kunnen maken.

7. Wc-rol houder 🧻 en toiletborstelhouder

De wc-rol houder vangt heel veel stof en staat vaak in een hoekje die we niet gauw afnemen. Maar ook de houder van de toiletborstel moet schoon gemaakt worden. Het is een beetje een vies klusje maar als je deze wekelijks bijhoudt, dan valt het reuze mee. En bij regelmaat de borstel vervanger is een goed idee.

8. Bed 🛏 

Het beddengoed verschonen doen we geregeld en is ook niet iets wat je gauw zou vergeten. Maar het bed zelf schoonhouden is ook nodig. Het hangt natuurlijk van het materiaal af hoe je het schoonmaakt, met een doekje of stofzuiger of misschien is het wel met allebei nodig. En vergeet ook niet onder het bed te stofzuigen.

9. Tandenborstel houder 

De houder van de tandenborstel wordt niet gauw in gekeken maar deze kan behoorlijk vies worden. Heb je een houder waar je niet goed in kan schoonmaken, laat de houder dan weken in een sopje. 

10. Prullenbakken 🗑

Het vervangen van de zakken is soms een dagelijks ding. Maar het schoonmaken van de prullenbakken zelf is ook noodzakelijk. Stinkt je prullenbak? Laat dan voor een nachtje een sopje erin weken. 

Er zullen zeker nog meer vergeten plekjes in je huis zijn die nu niet in het lijstje staan. Maak voor jezelf een lijstje van dingetjes waar je niet gauw aan denk zodat deze ook een keer worden schoongemaakt. 

En weet je nog een goeie die onmisbaar is in bovenstaand lijstje, laat dan een berichtje achter! 

Leuk artikel? Deel deze op Facebook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *