Microvezel

Zelf werk ik graag met microvezel doeken. In de professionele schoonmaak wordt er ook veel gebruik gemaakt van microvezel doekjes. Deze doekjes zijn makkelijk in gebruik. Je gebruikt ze namelijk zonder toevoeging van schoonmaakmiddelen en je krijgt toch een schoon en streeploos resultaat. 

Om hygiënisch te werken is het goed om met verschillende kleuren te werken. In de professionele schoonmaak geldt rood voor het toilet, blauw voor de rest. Er bestaan ook nog andere kleuren. Zo kun je nog meer onderscheid maken. Bijvoorbeeld de kleur groen voor het gebruik van het aanrecht. 

De doeken kun je het beste gebruiken met een spuitflacon waar water in zit. Door het doek nat te spuiten hoef je ook niks uit te wringen. Zo wordt er ook aan je gezondheid gedacht. Vouw het doek in minstens 4 kanten. Is een kant vies, gebruik dan de volgende kant. 

Was de doeken op maximaal 60 graden en was deze zonder wasverzachter. Doe de doeken liever niet in de droger. Zo behouden ze langer hun kracht en kunnen ze wel 2 jaar mee gaan. 

Werken met microvezel doeken maakt het schoonmaakwerk makkelijker, lichter en beter. En het is ook nog eens goed voor het milieu en voor jezelf. 

Leuk artikel? Deel deze op Facebook:

2 antwoorden op “Microvezel”

  1. Ik ben het volledig met je eens wat betreft het gebruik van microvezeldoeken voor de schoonmaak. Wel is het belangrijk ze op tijd in de was te doen. Zo vermijd je dat ze tot bacteriehaarden op je aanrecht worden. Daarom gebruik ik ook altijd zo heet mogelijk water om ze in te dompelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *