Tips

Hieronder staan verschillende schoonmaaktips die het schoonmaakwerk makkelijker maakt. Houd deze pagina goed in de gaten want geregeld komen er nieuwe tips bij. Volg me ook op Instagram want daar geef ik nog meer tips!


15. Stofnesten. Hoe te verminderen? In deze blog lees je 10 tips om stof te verminderen in je huis.


14. Oven reinigen. Lees in deze blog hoe ik een oven reinig met weinig kracht en in 2u tijd.


13. Vakantievertrek-tips. Om weer in een lekker schoon huisje thuis te komen na vertrek van vakantie, hier wat tips.


12. Bleek. Kun je echt zo makkelijk met bleek schoonmaken? Lees in deze blog waarom ik juist níet met bleek werk.


11. Houdingtips. Een goede werkhouding hebben is belangrijk voor je lichaam en gezondheid. Bekijk hier een aantal houdingtips.10. Hoeslakens vouwen. Vind jij hoeslakens ook van die lastige dingen om op te vouwen? Klik dan hier om te zien hoe je dit kunt doen.


9. Schoonmaken met kleine kids. In deze blog lees je een aantal tips die kunnen helpen bij het schoonmaken terwijl er kleine kids erbij zijn.


8. Vergeten plekjes. Tijdens het schoonmaken zijn er altijd wel dingetjes die we juist vergeten schoon te maken. Bekijk deze blog waar ik een lijstje van 10 heb gemaakt.


7. Bed lekker laten luchten. Lees in deze blog waarom het beter is om je bed te laten luchten dan op te maken.


6. Stofzuiger schoonmaken.
Geregeld je stofzuiger schoonmaken zorgt ervoor dat je apparaat langer meegaat en het goed blijft doen. Vervang op tijd je stofzuigerzak of ledig op tijd de stofbak/reservoir. Wacht hier niet mee totdat het helemaal vol zit. Zo behoud je stofzuiger zijn zuigkracht en goede werking.
Voordat je er een nieuwe zak in doet kun je alles afnemen met een vochtig doekje, vergeet daarbij niet de stekker. De filter en het mondstuk kun je schoon zuigen. Maakt je stofzuiger een hoog fluitend geluid, dan is het tijd om je filter te vervangen. De slang zou je onder de douche kunnen schoonmaken of in een emmer water kunnen leggen. Zorg er wel voor dat deze volledig droog is voordat je de slang weer gaat gebruiken.

5. Desinfectie middelen. Er wordt nu veel gebruik gemaakt van desinfectie handgel of desinfectie handalcohol. Bij gebruik van deze middelen kunnen er vlekken ontstaan in materialen, zoals je meubels of op vloeren. Niet alle merken en middelen veroorzaken vlekken en ook niet alle materialen zullen er slecht tegen kunnen. Maar maak je er gebruik van wees dan extra voorzichtig voor je interieur. Het is toch jammer als je blijvende ‘schade’ ziet door het gebruik van deze middelen. Zet daarom je handgel of handalcohol op een papiertje of dienblad. 


4. Wondersponsjes. Waarvoor kun je wondersponsjes gebruiken? Lees dat in deze blog.


3. Sporten. Vind je maar geen motivatie om te gaan sporten? Laat staan om het huishouden te doen 😅. Lees hier mijn blog wat je misschien nét die motivatie geeft om beide te doen 💪🏻.


2. Dweilen. Kun je dat nu het beste met warm of koud water doen? Lees mijn tip hierover in deze blog.


1.Microvezel. Maak gebruik van microvezel doeken en maak een onderscheid in kleuren. Lees mijn blog voor meer info hierover.